Otkazana majska novosadska Kritična masa

VIDEO K9: Kritična masa zakazana za subotu, 27. maj otkazana je zbog rasta političkih tenzija i političkih skupova, naveli su organizatori.

0
8

Poznatu novosadsku biciklističku vožnju, Kritičnu masu, najavljenu za subotu 27. maja, Novosadska biciklistička inicijativa otkazala je, po prvi put od početka održavanja 2012. godine.

Kritična masa okuplja redovno više stotina svakodnevnih biciklista i tema majske vožnje trebala je da bude nasilje u saobraćaju. Kao razlog otkazivanja organizatori navode planirano održavanje političkih skupova i rast političkih tenzija. Uprkos otkazivanju događaja, navode da će i dalje raditi sa srodnim organizacijama na zagovaranju suzbijanja nasilja u saobraćaju, čemu su naročito izložene ranjive grupe učesnika, pešaci i biciklisti, kao i na promociji bezbednog bicikliranja.

Dodaju i da je Kritična masa od samog početka skup biciklista građanskog karaktera, namenjen ljudima koji koriste ili žele da koriste bicikl. Cilj vožnje je da promoviše bicikliranje kao jednostavan, efikasan, ekonomičan i ekoški prihvatljiv način kretanja u saobraćaju i ukazivanje na probleme i potrebe biciklista. Sledeće aktivnosti Novosadska biciklistička inicijativa planira na Svetski dan bicikla 3. juna, sinhronizovano sa drugim biciklističkim udruženjima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.