Otkazan štrajk upozorenja Pošte

VIDEO K9: Zakazani štrajk upozorenja štrajkačkog odbora Sindikata PTT Srbija koji je najavljen za danas u minut do podne ispred glavne Pošte u Novom Sadu nije održan. Umesto protesta Sindikat ovog preduzeća održao je u Beogradu javnu konferenciju za novinare.

0
1171

Vršilac dužnosti direktora Pošte Mira Petrović obavestila je štrajkače da ne postupaju u skladu sa Zakonom i da će zaposleni snositi posledice ako budu učestvovali u jednosatnom štrajku upozorenja, naveo je Slavko Novakov, predsednik Sindikata organizacije Pošte Srbije Novi Sad.

On je rekao da se v. d. direktorka u svojim pretnjama poziva na odredbe Zakona o štrajku i tumačenje Ministarstva rada, po kome se Štrajk upozorenja mora najaviti najmanje 10 dana pre njegovog održavanja.

“Takav stav Petrovićeve dokaz je da su zaposleni na pravom putu i da su njihovi zahtevi opravdani, kao i da će na ove pretnje odgovoriti još energičnije. S obzirom na dosadašnje iskustvo sa v. d. direktorom Mirom Petrović, i poznavajući njenu isključivost i sklonost ka kršenju Kolektivnog ugovora za JP „Pošta Srbije“ i Zakona o štrajku, ne sumnjamo da bi prema zaposlenima preduzela drakonske mere kažnjavanja”, saopštio je Novakov.

On dalje napominje da sindikat ne želi da njihove članove ni na koji nači dovedu u situaciju da zbog proceduralnih i formalnih razloga izgube posao, jer im se preti prestankom radnog odnosa.

Rukovodstvo Sindikata PTT Srbije, održalo je danas u 11,59 minuta, javnu konferenciju za medije u ime svojih 7.500 članova, ispred Glavne pošte u Takovskoj 2, u Beogradu, gde su izložili naredne korake.

Sindikat Pošte zahteva od Vlade Srbije da im vrate zarade koje su, kako navode, nepravedno i neopravdano umanjene, da ukine Uredbu o zabrani zapošljavanja i poštovanje Kolektivnog ugovora za Javno preduzeće “Pošta Srbija”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.