Otežan pristup prilazima sa Ulice Dinka Šimunovića

VIDEO K9: Sugrađani iz Ulice Dinka Šimunovića obratili su se juče Komisiji za predstavke i predloge i zatražili posredovanje u rešavanju problema koji imaju nakon rekonstrukcije ulice u kojoj žive.

179

Stanovnici Ulice Dinka Šimunovića u Petrovaradinu nezadovoljni su izvođenjem radova na proširenju i sanaciji kolovoza koje je na toj saobraćajnici počelo krajem prošle godine.

Prilikom radova na kolovozu, kako kažu, došlo je do visinske razlike između ivičnjaka i kolskih ulaza, zbog čega im je otežan, a nekima praktično i onemogućen prilaz automobilima.

Osim toga, izgradnjom rigola u toj ulici sprečeno je i oticanje vode, pa se ona sada zadržava na njihovim placevima. Od nadležnih traže da reše ovaj problem koji su izneli članovima Komisija za predstavke i predloge.

“Komisija za predstavke i predloge po ustaljenoj praksi svake prve srede u mesecu vrši prijem građana, gde oni mogu lično da se obrate komisiji, iznesu predstavku u svoje lično ime ili ime skupštine stanara ili grupe građana. Najčešći problemi na koji se naši sugrađani žale jesu vezani za urbanističke probleme, komunalne probleme i probleme vezane za objedinjenu naplatu”, rekao je Marko Jovanović, predsednik Komisije za predstavke i predloge.

Sugrađani, inače, sa ovakvim i sličnim problemima mogu da se obrate Komisiji svake prve srede u mesecu.

“Komisija pored prakse da svake prve srede u mesecu prima građane u skupštini grada Novog Sada, od ove godine usvojila je jednu novu praksu da obilaze mesne zajednice na teritoriji opštine Novi Sad, i do sada smo obišli 14 mesnih zajednica. Naš cilj je da obiđemo do kraja ovog mandata obiđemo sve mesne zajednice”, naveo je Jovanović.

Na sednici su razmatrani i pristigli odgovori od nadležnih gradskih uprava i ustanova kojima su ranije bile prosleđene podnete predstavke građana. Ove odgovore Komisija će uputiti na kućne adrese sugrađana na koje se oni i odnose.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.