Osuđen jedan od napadača na novosadskog aktivistu: Osam meseci uslovno

Jedan od okrivljenih za napad na novosadskog aktivistu Petra Živanovića priznao je krivicu.

0
41

On je osuđen na osam meseci zatvora uslovno, s tim što se kazna neće izvršiti ukoliko u naredne dve godine ne ponovi delo, piše portal 021.rs.

Četrdesetogodišnji S. D. je osuđen za krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilastvu.

Kako se navodi u presudi, u koju je 021.rs imao uvid, on je u avgustu prošle godine na Fruškoj gori, zajedno sa još trojicom, pretukao Živanovića. 

Okrivljeni S. P. zaustavio je traktor kojim je upravljao, a na kom se nalazio i M. M, jer ih je oštećeni aktivista fotografisao. S. P. mu je rekao da ne fotografiše, nakon čega su razmenjene uvrede.

Prema navodima optužnice, S. D. je uhvatio Živanovića za ruku, u nameri da mu oduzme telefon, nakon čega su S. P. i M. M. sišli sa traktora, zatim ga je S. P. pesnicom udario u lice, zbog čega je Živanović pao na zemlju. Potom su ga M. M, Lj. V. i S. D. nogama udarali u glavu i telo, dok je on ležao sklupčan, štiteći rukama glavu.

Kasnije je Lj. V. uzeo iz džepa oštećenog mobilni telefon i izbrisao Živanovićeve fotografije.

Aktivista koji je fotografisao osuđenog i trojicu okrivljenih dok su odvozili stabla iz nacionalnog parka, zadobio je lake telesne povrede, u vidu krvnog podliva kože i mekih tkiva ispod levog oka, povrede na leđima i višestruka nagnječenja u predelu lica.

Napadu je navodno prisustvovao i šumar Javnog preduzeća “Nacionalni park Fruška gora” koji nije učinio ništa da zaustavi nasilnike. 

Inače, ovaj Novosađanin je do sada više puta skupljao smeće po Fruškoj gori koje za sobom ostavljaju kako posetioci ovog nacionalnog parka, tako i drvoseče koje, kako kaže, rade po nalogu Uprave. 

On svaki put kese sa smećem ostavlja ispred kapija Uprave, uz poruku “S ljubavlju, vaše drvoseče”.

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.