Osuda pre suda

Optužbe za silovanje upućene učitelju glume Miki Aleksiću i kao i one upućene na račun glumca Branislava Lečića izazvale su u javnosti mahom osude na račun optuženih. Ima, međutim, i oprečnih mišljenja. Glumica Eva Ras u više navrata u medijima izjavila je da sumnja u istinitost ovih optužbi i da ne treba javno osuđivati one za koje nadležne institucije još nisu presudile da su krivi.

0
41

Nakon prijave od strane glumice Milene Radulović da ju je silovao učitelj glume Mika Aleksić čiju školu je pohađala, oglasilo se još nekoliko devojaka koje su prijavile Aleksića za silovanje ili seksualno uznemiravanje.

Na pitanje javnosti zašto su prijave došle posle toliko vremena od navedenog čina, psiholozi su objasnili da se radi o velikoj traumi sa kojom su se žrtve suočile, te da je potrebno da prođe određeno vreme kako bi se dovoljno osnažile da prijave nasilnika.

Upitali smo glumicu Evu Ras da prokomentariše ova dešavanja.

“Ja se solidarišem sa svim ženama koje i muževi siluju kod kuće, i nemaju kome da prijave. Ali, ne možemo mi protiv prirode, mi moramo tačno da razlikujemo šta je seks, šta je silovanje, šta je usluga neke dame. A u ovim optužbama to nije razjašnjeno. Kao da su zaljubljene i kao da je to osveta zaljubljenih žena. Strašno… Ja se uzdam u naš sud da će da istera pravdu na videlo”, rekla je Ras.

Glumica Eva Ras od samog početka je podržavala kolegu Branislava Lečića i osudila iskaz Danijele Štajnfeld, koja je glumca optužila da ju je silovao u maju 2012. godine. Ona je rekla da je Danijela nepoznata glumica i da nikada za nju nije čula do tog momenta, te da je razgovor između nje i Lečića verovatno nastao kao deo glumačkog zadatka za potrebe predstave.

Preuzeto sa KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.