Oštrije kazne za ubice dece u saobraćaju

VIDEO K9: Roditelji dece stradale u saobraćaju, revoltirani malim kaznama za počinioce, traže izmene zakona i oštrije kazne kako se ovakve nesreće ne bi više događale.

0
22

Roditelji čija su deca poginula u saobraćaju predali su danas ministarki za brigu o porodici Dariji Kisić zahtev za pooštravanje kazni za prekršaje i za krivična dela počinjena u javnom saobraćaju, kao i za bolju, uočljiviju zaštitu pešačkih prelaza tzv. ležećim policajcima i jakim noćnim osvetljenjem.

Majka devojčice Nikoline, Vera Janković, nastradale u saobraćajnoj nesreći 1. januara, poručila je da su roditelji revoltirani malim kaznama za ubice dece u saobraćaju, vozače koji su nesavesnom vožnjom “zavili porodice u crno”.

Janković navodi da je iz očaja poutem društvenih mreža kontaktirala porodice koje su doživele istu tragediju i da su se neformalno povezali.

Ova neformalna grupa roditelja napravila je onlajn peticiju koju je do sada potpisalo 17.000 ljudi, da što pre budu izmenjeni zakoni po kojima će ubice dece biti osuđene na 15 do 30 godina zatvorske kazne, gde će presude čekati u pritvoru, a ne na slobodi, što je sada slučaj.

Prijem kod ministarke Kisić, ministarke pravde Maje Popović, ministra građevine i saobraćaja Gorana Vesića, ministra policije Bratislava Gašića, kao i kod predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića zatražilo je 12 porodica, a poslali su pismo i predsedniku Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.