Oštrije kazne za nepoštovanje kućnog reda

VIDEO K9: Nova gradska odluka o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim jedinicama na teritoriji Novog Sada usvojena je krajem decembra. Ovom odlukom su uvedene brojne novine u odnosu na prethodnu, među kojima i oštrije kazne za prekršioce pravila kućnog reda.

750

Njome je uvedena institucija upravnika zgrade, fiksni iznos kazni za kršenje odredbi, kao i niz manjih novina u odnosu na predhodne propise.

“Sve je u suštini isto kao i pre, s tim da su sada po novom zakonu uvedeni profesionalni upravnici i upravnici iz okvira skupštine stanara. Zakon je bio predvideo da upravnik iz zgrade može biti u zgradama do  30 stanova, ali sada može i u zgradama sa više stanova, ukoliko ga izabere skupština stanara sa dvotrećinskim brojem glasova”, rekao je Dušan Samardžić iz jedne novosadske firme za održavanje stambenih objekata.

Odluka o kućnom redu u stambenim zgradama je podeljena na opšte, posebne, kaznene i neku vrstu nadzora.

“Vrlo malo je članova izmenjeno koji se odnose na vreme popodnevnog odmora, na radove kada se mogu vršiti, koje firme, odnosno pravna lica mogu da ih vrše i još je povećana kontrola novih upravnika i date su im nove mere koje moraju da ispoštuju po novoj odluci o kućnom redu u stambenim zgradama”, naveo je Milan Gomirac iz istog preduzeća.

Novim upravnicima su date dodatne mere koje moraju da ispoštuju, a komunalna policija i građevinska inspekcija će biti uključene više nego do sada.

Jedno od pravila kućnog reda nalaže da je u periodu odmora zabranjeno praviti bilo kakvu buku, što se odnosi i na obavljanje spoljašnjih aktivnosti, a i kazne za nepoštovanje pravila biće pooštrene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.