Oštećeno groblje u naselju Rabe

VIDEO K9: Osam nadgrobnih spomenika oštećeno je na groblju u mestu Rabe na srpsko-mađarsko-rumunskoj granici. Tim povodom ovo naselje posetio je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor koji je od nadležnih zatražio da što pre otkriju počinioce ovog vandalizma.

0
52

Na lokalnom groblju u naselju Rabe u Novom Kneževcu oštećeno je više nadgrobnih spomenika, a tim povodom groblje je danas posetio predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor, koji je apelovao na nadležne da u što kraćem roku pronađu, procesuiraju i kazne počinioce ovog vandalskog čina.

On je dodao i da predugo postoji pritisak zbog migrantske krize što naročito osećaju ljudi koji žive u pograničnim područjima te da država mora da učini sve da bi pomogla izbeglim licima, ali i da pomogne svojim građanima koji su, kako je naveo, izloženi tom pritisku.

Policija je juče izvršila uviđaj i utvrdila da su nepoznati počinioci srušili i polomili osam nadgrobnih obeležja na ovom groblju.

Rušenje nadgrobnih obeležja na lokalnom groblju u mestu Rabe je vandalski čin koji se nije dogodio u skorijoj istoriji Novog Kneževca, izjavio je predsednik ove opštine Radovan Uverić koji je naveo da postoje indicije da je reč o pojedinim migrantima čiji su čin osudili i sami migranti.

Ovom prilikom je, u razgovoru s komesarom za izbeglice Republike Srbije Vladimir Cucić, dogovoreno da Komesarijat, lokalna zajednica i opština, pored postojećih, pronađu dodatna adekvatna mesta na kojima će migrantima biti omogućen pristup vodi i električnoj energiji putem solarnih panela, kako bi se u budućnosti sprečilo neovlašćeno ulaženje na privatne posede i javne površine na kojima se, kako je rečeno, ovakvi incidenti najčešće dešavaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.