Oštećeni kontejneri u Ulici seljačkih buna

VIDEO K9: Iz Ulice Seljačkih buna na Novom naselju stižu pritužbe sugrađana na zapaljene i oštećene podzemne kontejnere.

0
27

Prema navodima sugrađana iz ove ulice, u kontejneru, koji se nalazi preko puta OŠ Prva vojvođanska brigada, izbio je požar 3. septembra uveče, a sutradan su zatekli otvorene kontejnere nakon odlaska radnika JKP Čistoća.

Nije poznato da li je do paljenja došlo namerno ili nečijim nemarom. Dva dana kasnije naša ekipa zatekla ih je u ovakvom stanju.

Kontejnere radnici gradske Čistoće redovno prazne, kažu sugrađani. Međutim, zbog ovakvih situacija nisu prijatni za gledanje, a u letnjim mesecima ni za prolazak pored njih zbog neprijatnih mirisa koji se nadaleko šire.

Sugrađani imaju svoje ideje kako da unaprede sistem odlaganja otpada u našem gradu, po ugledu na zemlje u kojima se vodi računa o reciklaži i zaštiti životne sredine.

Na sajtu JKP Čistoća Novi Sad, inače, piše da se podzemni kontejneri postavljaju na dva i po metra u dubinu, da imaju kapacitet tri kubika, što je četiri puta više za skladištenje otpada u odnosu na standardne pa je potrebno da se ređe prazne. Navode i da su prednosti podzemnih kontejnera čist i uređen prostor oko njih, jer nema rasipanja smeća i širenja neprijatnih mirisa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.