Oštećene stare zgrade u centru grada

VIDEO K9: Sugrađanka Sofija Dobanović Slavica požalila se našoj redakciji na oštećene objekte koji se nalaze u samom centru grada, u Zmaj Jovinoj ulici. Zbog tih oštećenja je pre devet godina iseljena iz svog stana u koji do danas ne može da se vrati.

0
76

Zabranu korišćenja stana u Zmaj Jovinoj 12, sugrađanka Sofija Dobanović Slavica dobila je 2014. godine zbog oštećenja unutar objekta.

Prema navodima Gradske uprave za inspekcijske poslove, unutar objekata na broju 12 i 14 u Zmaj Jovinoj ulici, postoje oštećenja i potrebno je da stambena zajednica izvrši radove na njihovoj sanaciji.

Objekat do danas nije saniran, a sugrađanka tvrdi da ih je prouzrokovala nelegalna nadogradnja u dvorištu, između broja 12 i 14.

Još uvek se, kako je rekla, ništa niije promenilo pa stanari ove stambene zajednice i dalje imaju problem da nastave sa sanacijom cele zgrade jer ne znaju kako.

Ona tvrdi i da prilikom adaptacije podrumskog prostora u ovim zgradama stepenište nije urađeno prema projektu.

Iz Gradske uprave za inspekcijske poslove potvrdili su da je nadogradnja u ovom dvorištu urađena nelegalno, ali i da je izvedena pre 2015. godine te je u postupku legalizacije u skladu sa Zakonom o ozakonjenju objekata, a dok se taj postupak ne okonča, Uprava nema osnova za dalje postupanje. Navode i da je predmetna dogradnja, iznad bivše obućarske radnje u dvorištu na adresi Zmaj Jovina br. 14 urađena bez potrebne dokumentacije i saglasnosti bilo koje ustanove, pa tako i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.