Ostareli stari grad

VIDEO K9: Mesna zajednica "Stari grad" prethodnih godina uspela je da reguliše problem buke, međutim stanovnici centra Novog Sada i dalje se susreću sa određenim problemima među kojima kao glavne ističu oštećen Pozorišni trg i nedostatak parking mesta.

0
394

Buka u centru grada mučila je stanovnike godinama unazad, a prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Stari grad Vladimira Melega, konačno su uspeli da pomire ugostitelje i građane, regulisanjem radnog vremena bašti ugostiteljskih objekata. Međutim, postoji još nerešenih problema koji egzistiraju već dugi niz godina.

“Radi se o Pozorišnom trgu, koji je u samom centru grada, iza Gradske kuće i sve ove četiri godine mi pokušavamo, na neki način, da privolimo ili izvučemo neka sredstva iz bivšeg ZIG-a, sada Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, da se iznađu sredstva i da se krene sa realizacijom. Naime, to je projekat koji treba da se radi zajednički, Grad i Pokrajina. Obzirom da je zgrada u nadležnosti AP Vojvodine, a Grad je nadležan po pitanju uređenja samog Trga, trotoara i prilaza samom Srpskom narodnom pozorištu”, rekao je Meleg.

Meleg kaže da su data obećanja od strane gradonačelnika i predsednika Pokrajinske Vlade, da će rekonstrukciju raditi etapno, te da očekuje da će možda već krajem godine radovi biti pokrenuti. Prema njegovim rečima, do sada je Mesna zajednica uspela da iznađe sredstva samo za manje popravke trotoara.

Drugi problem predstavlja nastavak rekonstrukcije ulice Svetozara Miletića.

“Ona treba da bude poput Njegoševe rekonstruisana. Da se uradi asfalt, da se urade trotoari, jer su oni zaista u lošem stanju i mislim da je to prioritet na neki način takođe, da se promenom uređenja građevinskog zemljišta za 2017. godinu, što se tiče Mesne zajednice Stari grad, krene. Možda neki manji problem ili mnogo manje sredstava koje iziskuje, to je rekonstrukcija česme u Dunavskom parku. Dolazi nam letnji period. Mi smo to dosta dugo inicirali ovih godina”, naveo je Meleg.

Česma u Dunavskom parku, prema rečima Melega, nije prilagođena potrebama dece, pa se Mesna zajednica trudi da iznađe sredstva za česmu koja bi imala slavine i lakši pristup.

Nerešen ostaje još jedan dugogodišnji problem, manjak parking prostora, ali Meleg se nada da bi i to uskoro moglo biti rešeno izgradnjom garaže.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.