Osposobljavanje budućih administrativaca

VIDEO K9: Naći posao danas nije ni malo lako, a jedan od načina lakšeg zapošljavanja jeste i obavljanje radnih praksi u okviru kojih studenti dobijaju praktična znanja o poslu koji ih očekuje. Studentima koji su upravo završili radnu praksu u pokrajinskim organima uprave dodeljeni su sertifikati na svečanosti priređenoj u Rektoratu.

529
Studentima koji su obavili praksu tokom prethodne školske godine u pokrajisnkim organima, fondovima, direkcijama i zavodima dodeljeni su sertifikati o završetku prakse, čime su stekli bolju startnu poziciju prilikom traženja budućeg posla.
Studenti koji su završili radnu praksu, nisu krili zadovoljstvo obavljenim poslom.
Značaj ovakve prakse je, prema rečima predsednika Skupštine Vojvodine, Ištvana Pastora, veliki, jer se Srbija nalazi u strukturalnim reformama, koje prema njegovim rečima, znače smanjenje broja zaposlenih, što s druge strane znači povećanje efektivnosti i efikasnosti onih koji rade.
“Kroz radne prakse stvara se mladi školovani kadar koji u adminsitraciji može da zadovolji sve potrebe”, istakao je Pastor.
kako je istaknuto na svečanosti, svi koji prođu praksu ne znači da će i dobiti posao u administraciji, ali, u proseku, godišnje oko 30 procenata polaznika nađe svoje radno mesto u organu u kome su praksu obavljali.
Program stručne radne prakse pomaže Misija OEBS-a u Srbiji. Do sada je program radne prakse uspešno završilo skoro 500 studenata Univerziteta u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.