Osobe sa invaliditetom lakše do besplatnog parkinga

VIDEO K9: Osoba sa invaliditetom za ostvarivanje prava na besplatno parkiranje podnosiće zahteve u Kancelariju za osobe sa invaliditetom.

997

Kako bi osobe sa invaliditetom lakše podnosile zahtev za besplatno parkiranje, nije više neophodno da one ove zahteve podnesu u Parking servis, nego će se on podnositi u Kancelariji za osobe sa invaliditetom, na prvom spratu Apolo centra, uz preuzimanje dozvole na licu mesta. Takođe, pojednostavljena je procedura utvrđivanja ovog prava.

[quote_box_center]Osobe sa invaliditetom pravo na besplatan parking na teritoriji našeg grada imaju na osnovu Odluke o javnim parkiralištima. Pojednostavljeni zahtevi se podnose od 3. februara u Kancelariji za osobe sa invaliditetom, a stare nalepnice za označavanje vozila važiće do kraja tog meseca. Ovo pojednostavljivanje trebalo bi dodatno da unapredi parava osoba sa invaliditetom u našem gradu.[/quote_box_center]

Osnovna ideja ovakvih poteza jeste da se naš grad učini što pristupačnijim osobama sa invaliditetom.

Naši sugrađani svesni su poboljšanja situacije u vezi sa pristupačnosti našeg grada osobama sa invaliditetom, ali ističu da je to oblast koja neprestano mora da se unapređuje.

U našem gradu trenutno oko hiljadu osoba sa invaliditetom koristi pogodnosti koje im nudi parking servis. Sam broj parking mesta rezervisanih za njih je otprilike isti, tako da su kapaciteti skoro popunjeni, ali za sada ne postoji potreba za njegovim povećanjem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.