Osnovna muzička škola i u Titelu

VIDEO K9: Đaci iz Titetla, uskoro bi mogli da osnovnu muzičku školu upišu i pohađaju i u svom mestu. Naime, ukoliko u gradskom parlamentu bude usvojen ovaj predlog, Osnovna muzička škola „Josip Slavenski“ iz Novog Sada imaće svoje izdvojeno odeljenja u prostorijama Srednje tehničke škole ,,Mileva Marić“ u Titelu.

0
12

Članovi Saveta za obrazovanje većinom glasova prihvatili su danas predložene izmene Odluke o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji Grada Novog Sada.

Osnovna muzička škola „Josip Slavenski“, kako je obrazloženo, obratila se Gradskoj upravi za obrazovanje sa obaveštenjem da je u toku procedura za otvaranjenjenog izdvojenog odeljenja u prostorijama Srednje tehničke škole ,,Mileva Marić“ u Titelu.

Inicijativu je pokrenula škola iz Titela koji je 40 do 50 kilometara daleko od centara u kojima postoji osnovno muzičko obrazovanje đaka.

Dušanka Đokić, predsednica Saveta za obrazovanje, kaže da je, s tim u vezi, Pokrajinska Vlada donela je Zaključak o davanju na korišćenje Gradu Novom Sadu, bez naknade, na određeno vreme nepokretnosti u javnoj svojini Autonomne pokrajine Vojvodin i to dve učionice sa mogućnošću korišćenja svečanog hola ove škole.

Đokić je dodala da postoji značajno interesovanje učenika i roditelja koji žive u Titelu i okolini za pohađanje redovnog prvog ciklusa muzičkog obrazovanja, te da su sada ispunjeni svi uslovi koji su bili preduslov za organizovanje izdvojenog odeljenja.

Predlog odluke o izmeni Odluke o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji Grada Novog Sada upućen je na usvajanje odbornicima Skupštine Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.