Osnovci u poseti Novosadskoj toplani

VIDEO K9: O tome kako funkcioniša Novosadska toplana danas su naučili osnovci škole "Ivan Gundulić" tokom posete ovom javnom komunalnom preduzeću.

0
12

Novosadska toplana ugostila je danas učenike trećeg razreda Osnovne škole „Ivan Gundulić“ koji su obišli pogon toplotnog izvora “Istok”.

U pratnji zaposlenih iz Novosadske toplane i sa propisnom zaštitnom opremom, đaci su iz prve ruke, od inžinjera, čuli kako toplota sa tog mesta stiže do radijatora i zagreva domove tokom hladnih dana, kao i kako se odatle kontroliše i upravlja sistemom.

U razgovoru sa najmlađim sugrađanima spomenuta je i energetska efikasnost, odnosno šta svi korisnici usluga Toplane mogu da urade kako bi doprineli štednji i očuvanju toplote u svojim domovima.

Na osnovce je najjači utisak ostavila kontrolna soba, odnosno ekran na kome se prate parametri, vodi briga o bezbednosti sistema i dobrom grejanju.

U cilju približavanja njihove delatnosti đacima i podizanja svesti o važnosti očuvanja energije, ovakve akcije najviše efekta imaju kada su usmerene ka najmlađima, u uzrastu kada se dobre navike i stiču i ostaju za ceo život, poručuju iz Novosadske toplane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.