Osnovci škole “Đura Jakšić” pobednici NTC kviza

VIDEO K9: Prof. dr Ranko Rajović održao je u Zrenjaninu predavanje roditeljima, učenicima i učiteljima u okviru NTC programa, a nakon toga održan je i NTC kviz u kojem su učestvovali đaci četiri osnovne škole.

0
18

Prof. dr Ranko Rajović, specijalista je interne medicine, oblast neuroendokrinologija. Magistar je neurofiziologije, a doktorirao je i fiziologiju sporta. Autor je NTC programa učenja koji se sprovodi u 17 država Evrope, a u 7 je akreditovan od strane ministarstva obrazovanja.

U okviru NTC programa održano je predavanje u Zrenjaninu, a uoči predavanja prof. Rajović rekao je da će svima dati isti savet, a to je da bi trebalo vratiti osmeh u školu i približiti gradivo na što jednostavniji način.

Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za decu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekat na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti.

Kviz koji je održan u Kulturnom centru Zrenjanina imao je za cilj da podstakne učesnike na razmišljanje, kreativnost, timski rad i na povezivanje informacija.

Učešće su uzeli đaci zrenjaninskih osnovnih škola Jovan Jovanović Zmaj, Žarko Zrenjanin, Vuk Karadžić i Đura Jakšić.

Treće mesto osvojila je OŠ ,,Žarko Zrenjanin’’, a četvrto OŠ ,,Vuk Karadžić’’.

(KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.