Osnovci programirali mBot robote

VIDEO K9: Više od 300 starijih osnovaca iz svih krajeva Srbije učestvovalo je u subotu na nadmetanju u programiranju robota. Takmičenja su održana u Novom Sadu, Beogradu i Nišu.

418

Regionalno takmičenje KODigranje, u okviru kojeg je u subotu održano nadmetanje osnovaca u programiranju mBot robota, već drugu godinu se sprovodi u tri faze: online kolo, regionalno, odnosno fizičko takmičenje, kao i finale.

Učenički timovi su imali najviše sat vremena za rešavanje zadatka koji je podrazumevao da robot treba da pređe stazu na tačno određen način, a na rezultat je pored preciznosti kretanja robota uticalo i vreme za koje robot pređe stazu, kao i vreme za koje učenici završe zadatak.

Takmičarska liga KODigranje deo je akcije Bitka za znanje, koju sprovodi Fond B92, a kroz koju je do sada 431 škola u Srbiji dobila ukupno 2.155 mBot robota, dok je obuku za korišćenje ovih sredstava u nastavi pohađalo više od 600 nastavnika iz škola koje su deo programa.

Finalni rezultati takmičenja biće objavljeni na sajtu bitkazaznanje.rs, a po 10 najboljih ekipa koje su u Beogradu, Novom Sadu i Nišu ostvarile najbolji rezultat učestvovaće u velikom finalu sredinom aprila u Beogradu. Za najbolje će biti obezbeđene vredne IT nagrade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.