Osnovci prikupljaju pomoć za Đurkiće

VIDEO K9: Udruženje građana Novi Sad ne posustaje u potrazi za novim domom za porodicu Đurkić. Ovoga puta u saradnji sa Osnovnom školom Žarko Zrenjanin, u koju ide četvoro dece iz ove sedmočlane porodice, organizovali su presdstave u cilju prikupljanja sredstava za pomoć Đurkićima.

0
757

U poseti porodici ovoga puta zatekli smo osmehe na licima. Olakšanje im donose građani koji nesebično pomažu koliko mogu, kako bi Đurkići što pre dobili novi dom.

“Nećemo stati dokle god im ne obezbedimo krov nad glavom. Pa stigli smo, eto, trenutno na računu ima 350.000 dinara. To je jako lepa suma, s obzirom da samo građani uplaćuju, bez firmi i bez neke druge podrške. I dalje apelujemo na građane da se uključe, a cilj je da uplaćuje koliko god ko može. Ne treba da se ustručava da li je uplatio 10 dinara ili 100 dinara. Svaka pomoć je dobrodošla i ja verujem da će građani Novog Sada i Srbije odraditi tu akciju, da im obezbedimo pomoć i da im obezbedimo krov nad glavom”, rekao je Goran Bajšanski iz Udruženja građana Novi Sad.

Bajšanski ističe da bi najbolje bilo kada bi Đurkićima neko poklonio kuću, jer bi to dugoročno rešilo ovaj veliki problem, ali dodaje da za sada nastavljaju da kroz razne akcije prikupljaju pomoć, među kojima je bila i priredba u školi Žarko Zrenjanin.

“Pošto su oni izuzetni drugari i dobri su učenici, tako da svi njihovi drugari iz odeljenja žele da im pomognu i žele da Buba i Beba nađu novi dom i da oni u stvari imaju mnogo bolje uslove za život. Pošto su svesni u kakvim uslovima žive Buba i Beba i ostali članovi porodice Đurkić i zbog toga oni žele da oni imaju normalne uslove za rad i da žive dostojanstveno”, navela je Aleksandra Spasić, razredni starešina Bube i Bebe Đurkić.

Buba, Beba, Peđa i Katarina obožavaju školu, odlični su đaci i vole da se druže, a kako kažu, drugari im uvek pomažu.

Podsetimo, porodica Đurkić ima petoro dece i 14 godina živi u baraci pored kasarne na Limanu 4. Početkom godine to zemljište je privatizovano i mora se u potpunosti očistiti za predstojeću gradnju, a porodica mora da napusti svoj dom.

Građani koji žele da pomognu, mogu da se obrate Udruženju građana Novi Sad na e-mail adresu [email protected] ili, ukoliko žele da doniraju novac, broj tekućeg računa je 160-450858-70.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.