Osnovci o bezbednom učešću u saobraćaju

VIDEO K9: U novosadskim školama počela je ovogodišnja kampanja za bezbednost dece u saobraćaju, kroz koju će o saobraćajnim pravilima učiti mlađi osnovci u 22 škole na području grada.

0
16

Realizacija edukacije za unapređenje bezbednosti saobraćaja za decu osnovnih škola ove godine počela je u Osnovnoj školi “Veljko Vlahović” u naselju Šangaj.

Edukacija će biti sprovedena u dvedesetak osnovnih škola na teritoriji Novog Sada i proći će je 8.000 osnovaca, od 1. do 4. razreda.

Saobraćaj je sve intenzivniji u Novom Sadu, sve je veći i broj biciklista, električnih trotineta, a na snazi su i neka nova zakonska pravila, tako da je važno učiti decu odmalena kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju, što je najbolje kroz igru, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić.

Deca su, kako je rekao, na ovoj edukaciji pokazala da imaju dobro predznanje o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Najveću pažnju osnovaca izazvao je saobraćajni poligon za simulaciju postavljen u fiskulturnoj sali škole na kojem su vežbali đaci 1. i 2. razreda.

Ovu aktivnost među mlađim osnovcima šestu godinu za redom organizuju Grad Novi Sad i gradski Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima sa ciljem stvaranja pozitivnih stavova i bezbednog ponašanja u saobraćaju.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.