Osnovci iz Novog Sada u poseti Kosovu i Metohiji

VIDEO K9: Predstojeći vikend pamtiće grupa učenika dve novosadske osnovne škole koji su u okviru akcije "Svim srcem za osmeh deteta" otputovali na Kosovo i Metohiju.

0
357

Dvadesetak učenika novosadskih osnovnih škola ,,Žarko Zrenjanin” i ,,Dušan Radović”, zajedno sa roditeljima i nastavnicima stigli su u Gračanicu u posetu svojim vršnjacima sa Kosova i Metohije.

Deca su na ovo putovanje otišla u okviru akcije ,,Svim srcem za osmeh deteta”.

“Pet godina zaredom mi ugošćavamo decu sa Kosova i Metohije u Novom Sadu, dovodimo ih četrdesetoro i oni borave oko osam dana u Novom Sadu, a mi idemo kod njih i boravimo samo tri dana zbog naših mogućnosti, zaposlenih i ostalo. Cilj ove akcije ,,Svim srcem za osmeh deteta” jeste da decu iz Novog Sada i decu sa Kosova i Metohije spojimo, da sklopimo nova prijateljstva i to je neko najveće bogatstvo koje će oni imati u životu, kao i da deca iz Novog Sada upoznaju teritoriju Kosova i Metohije, tako i da deca sa Kosova upoznaju teritoriju severne Srbije”, naveo je Goran Bajšanski, predsednik tog udruženja.

Novosadski osnovci će tokom ove vikend posete Kosovu i Metohiji posetiti manastir Gračanicu, arheološko nalazište Ulpijana, Gazimestan, tvrđavu Novo brdo, manastire Draganac i Sokolicu, kao i Banjske i Rajske Banje.

“Nešto što veliča nas kao udruženje jeste što uspevamo treću godinu zaredom da odvedemo decu iz Novog Sada na Kosovo i Metohiju, da se oni upoznaju sa jednim bogatstvom koje mislim da sama teritorija, same crkve i manastiri, i deca i roditelji koji tamo žive imaju neku težinu”, kazao je Bajšanski.

Deca su tokom ove posete smeštena kod svojih vršnjaka iz Osnovne škole “Kralj Milutin”, a najdragocenije što će proisteći iz ovog putovanja, biće bez sumnje, nove prijateljske veze među mladima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.