Osnovci iz Novog Sada u poseti Kosovu i Metohiji

VIDEO K9: Predstojeći vikend pamtiće grupa učenika dve novosadske osnovne škole koji su u okviru akcije "Svim srcem za osmeh deteta" otputovali na Kosovo i Metohiju.

280

Dvadesetak učenika novosadskih osnovnih škola ,,Žarko Zrenjanin” i ,,Dušan Radović”, zajedno sa roditeljima i nastavnicima stigli su u Gračanicu u posetu svojim vršnjacima sa Kosova i Metohije.

Deca su na ovo putovanje otišla u okviru akcije ,,Svim srcem za osmeh deteta”.

“Pet godina zaredom mi ugošćavamo decu sa Kosova i Metohije u Novom Sadu, dovodimo ih četrdesetoro i oni borave oko osam dana u Novom Sadu, a mi idemo kod njih i boravimo samo tri dana zbog naših mogućnosti, zaposlenih i ostalo. Cilj ove akcije ,,Svim srcem za osmeh deteta” jeste da decu iz Novog Sada i decu sa Kosova i Metohije spojimo, da sklopimo nova prijateljstva i to je neko najveće bogatstvo koje će oni imati u životu, kao i da deca iz Novog Sada upoznaju teritoriju Kosova i Metohije, tako i da deca sa Kosova upoznaju teritoriju severne Srbije”, naveo je Goran Bajšanski, predsednik tog udruženja.

Novosadski osnovci će tokom ove vikend posete Kosovu i Metohiji posetiti manastir Gračanicu, arheološko nalazište Ulpijana, Gazimestan, tvrđavu Novo brdo, manastire Draganac i Sokolicu, kao i Banjske i Rajske Banje.

“Nešto što veliča nas kao udruženje jeste što uspevamo treću godinu zaredom da odvedemo decu iz Novog Sada na Kosovo i Metohiju, da se oni upoznaju sa jednim bogatstvom koje mislim da sama teritorija, same crkve i manastiri, i deca i roditelji koji tamo žive imaju neku težinu”, kazao je Bajšanski.

Deca su tokom ove posete smeštena kod svojih vršnjaka iz Osnovne škole “Kralj Milutin”, a najdragocenije što će proisteći iz ovog putovanja, biće bez sumnje, nove prijateljske veze među mladima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.