Osnovan novi Građanksi pokret “Bravo!”

VIDEO K9: Novosadski aktivisti osnovali su novi Građanski pokret "Bravo!" koji je zvanično predstavljen na Spensu, sinoć - 1. februara na Dan Grada Novog Sada.

0
104

Građanski pokret BRAVO osnovali su aktivisti i pojedinici, Novosađanima poznati  po tome što prethodnih nekoliko godina ukazuju na urbanističke, ekološke  i druge probleme u gradu Novom Sadu.

Usvajanje Generalnog urbanističkog plana Novog Sada i postepeno menjanje izgleda priobalja – Dunavca i Šodroša, bili su poslednji okidač za ovakav vid organizovanja građana.

Javnosti su se predstavili članovi Pokreta BRAVO – Marija Srdić, Brajan Brković, Aleksandra Mirimanov, Petar Holik i Helena Šešum.

Kao gosti govorili su Iva Marković iz mreže „Pravo na vodu“ i Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta iz Kraljeva.

U Pokretu BRAVO kažu da Novosađani žele da vide nova lica, koja ne dolaze iz političkih stranaka. To ne znači da se politikom neće baviti, jer namera ovog pokreta je da nastupi na lokalnim izborima 2024. godine.

Programska platforma GP Bravo, zasnovana je, kako navode, na vrednostima slobode, dostojanstva, odgovornosti, solidarnosti, pravde, ravnopravnosti, hrabrosti i antifašizma.

 Njihovi prioriteti u daljem delovanju, osim na zaštitu prirode i urbanizam, odnosiće se na socijalnu i zdravstvenu politiku, kulturu i obrazovanje. Osim, toga nastojaće da u gradu stvaraju podsticajno okruženje za decu i omladinu i da sačuvaju antifašistički i slobodarski duh Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.