Osnovan Naučno – tehnološki park Novi Sad

VIDEO K9: Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću „Naučno-tehnološki park Novi Sad“.

0
562

Predlog odluke pokrajinskog parlamenta o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću „Naučno-tehnološki park Novi Sad“ utvrdila je i Pokrajinska vlada.

Osnivač i jedini član ovog društva je Autonomna pokrajina Vojvodina, kao vlasnik 100 odsto udela u ukupnom kapitalu.

Cilj „Naučno-tehnološkog parka Novi Sad“ je, kako je saopšteno, da omogući istraživačima u naučnoistraživačkim institucijama da rezultate svojih istraživanja pretoče u proizvode, usluge, procese ili softver koji će naći svoje mesto na tržištu.

Osim toga, trebalo bi da omogući i veću vidljivost fakulteta u domaćem i stranom istraživačkom okruženju, kao i da pomogne preduzetnicima koji započinju start-up biznis u oblasti visokih tehnologija.

Naučno-tehnološki park daće priliku i većem broju najboljih studenata da nakon završenih studija nađu posao u domenu istraživanja i razvoja u Novom Sadu.

U okviru ovog parka, kako je najavljeno, biće organizovana mreža institucija koja treba da omoguće transfer tehnologija i znanja iz istraživačkog okruženja u privrednu delatnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.