Osnovan Gradski odbor Narodne Stranke u Novom Sadu

VIDEO K9: U Novom Sadu sinoć je osnovan Gradski odbor Narodne stranke. Za prvog predsednika Gradskog odbora Osnivačka skupština izabrala je Borislava Novakovića.

0
792

Osnivačka skupština Gradskog odbora Narodne stranke, sinoć je u novosadskom Domu sindikata izabrala Borislava Novakovića za prvog predsednika, a za potpredsednike Nemanju Kneževića, Snežanu Dobrić i Predraga Svilara.

Novaković je istakao da je dobar gradski odbor garancija i za dobar pokrajinski odbor, kao i za to da će naredne lokalne izbore dočekati spremni.

“Mi smo već 3 meseca na ulicama Novog Sada. Uspešnost u politici se uvek merila brojem rukovanja i brojem razmenjenih emocija. Iza nas je preko 10.000 potpisa, što za odbranu Kosova, što protiv gradske vlasti i ideje da se ruši SPENS. I dalje ćemo nastaviti da budemo u neposrednom kontaktu s Novosađanima, da zastupamo njihove interese i da budemo okosnicapolitičke kampanje u opozicionom Novom Sadu”, rekao je Novaković.

Novi Sad je, prema rečima predsednika ove partije Vuka Jeremića, ‘drugo najznačajnije’ uporište Narodne stranke.

“Prošlo je tek nešto manje od godinu dana od kada je stranka formirana. U organizacionom smislu postoju u oko 100 teritorijalnih lokacija u Srbiji i pod okolnostima koje smo imali u poslednjih godinu dana. Graditi opozicionu stranku, formirati opštinske i gradske odbore graničilo se sa nemogućim. Svi dobro znamo u kakvim okolnostima živimo i koliki je pritisak na bilo kakvu vrstu opozicionog delovanja”, kazao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Svetozar Čiplić izrazio je nadu da će Gradski odbor u Novom Sadu doprineti da se u čitavoj Vojvodini, kako je naveo, ‘Narodna stranka pokaže kao i u čitavoj Srbiji, najjača i najvažnija stožerna opoziciona stranka’.

“Ono što mi nudimo, dakle, kao pozivnicu, ono što su naša programska načela, u stvari, ono što dovodi ljude, je li tako. A to je reafirmacija nekih pozitivnih vrednosti, to je afirmacija demokratije, slobode, svega onoga što nam danas nedostaje, afiramcija jednog potpuno drugačijeg ekonomskog programa koji nije neokolonijalni ili neoliberalni, nego se temelji u veri u sopstveni potencijal, sopstvene mogućnosti, to su razlozi zbog kojih nam svaki dan pristupa sve veći i veći broj ljudi”, dodao je Siniša Kovačević, potpredsednik Narodne stranke.

Osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu, prisustvovali su i potpredsednik stranke Nikola Jovanović, predsednik Izvršnog odbora Vladimir Dobrosavljević, generalni sekretar Stefan Jovanović, potpredsednici Izvršnog odbora, kao i brojni gosti – bivši predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić, predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara Aron Čonga, predsedavajući Saveza za Srbiju i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, rediteljka Jelena Beba Balašević i drugi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.