Osnivanje novog JKP u Novom Sadu

VIDEO K9: Na poslednjem zasedanju Skupštine Novog Sada u ovoj godini, odbornici su u najvećem delu raspravljali o poslovanju gradskih preduzeća, ali i o snivanju novog koje će se baviti budućom, dugo najavljivanom, regionalnom deponijom.

0
30

Odbornici Novog Sada danas su zasedali poslednji put u ovoj godini, a najveći broj, od oko 60 tačaka dnevnog reda, uglavnom se odnosio programe i poslovanje gradskih ustanova, javnih i javno-komunalnih preduzeća u sledećoj godini

Igor Crnobarac, zamenik gradonačelnika Novog Sada, kao značajniji projekat u narednoj godini izdvojio je i rekonstrukciju poveznog vrelovoda, odnosno njegovo izmeštanje za potrebe izgradnje pešačko-biciklističkog mosta na stubovima starog mosta Franca Jozefa, za koji je iz budžeta planirnao 170 miliona dinara.

Najzanimljivija tačka odnosila se na osnivanja novog javnog komunalnog preduzeća – „Regionalni centar za upravljanje otpadom”, koje će se baviti upravljanjem budućom regionalnom deponijom. Ovo preduzeće neće biti samo novosadsko, već će udeo imati i okolne opštine, direktora će putem javnog konkursa postavljati odbornici Skupština Novog Sada, a opštine koje imaju udeo imaće svoje predstavnike u nadzornom odboru.

Crnobarac je podsetio da budžet Novog Sada za 2024. iznosi 42 milijarde 787 miliona dinara, a naredne godine će, kao i prethodnih udeo kapitalne potrošnje, kako je rekao, iznositi oko jedne trećine ukupnog budžeta grada, odnosno 12 milijardi 516 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.