“OsnaŽena, ona može sve”

VIDEO K9: Amfiteatar Rektorata Univerziteta u Novom Sadu bio je danas mesto okupljanja velikog broja preduzetnica iz Vojvodine, kao i onih koje to žele da postanu, u okviru prvog skupa povodom osnivanja startap akademije ženskog preduzetništva „OsnaŽena, ona može sve“.

0
23

„OsnaŽena, ona može sve“ naziv je novoosnovane startap akademije ženskog preduzetništva u okviru koje je u Rektoratu Novosadskog univerziteta danas održan prvi skup.

Amfiteatar Rektorata bio je prepun preduzetnica sa teritorije Vojvodine, kao i onih koje to žele da postanu, uz stručno vođstvo i mentorstvo.

Skup je održan u organizaciji Centra za poslovnu edukaciju i konsalting „Core International“ iz Novog Sada, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Težište rada ovog sekretarijata, kako je rečeno, ubuduće će biti postavljeno upravo na prekvalifikacije i dokvalifikacije, osnaživanje preduzetnica i preduzetnika.

Dr Nenad Ivanišević, pokrajin. sekretar za privredu i turizam, je naveo i da uskoro započinje ciklus konkursa ovog sekretarijata u domenu prekvalifikacije i dokvalifikacije, za koje će u ovoj godini biti opredeljeno preko 20 miliona dinara za IT sektor, kao i da je u planu isti iznos do kraja 2023. i za sektor usluga u ugostiteljstvu i turizmu.

Na događaju je predstavljen program startap akademije, kao i organizatori i predavači.

Sam program kreiran je sa ciljem da doprinese jačanju poslovnih snaga žena, razvijanju i osnaživanju kapaciteta žena zaintersovanih za samozapošljavanje u startap procesu, pri čemu prva faza podrazumeva okupljanje 300 učesnica iz deset vojvođanskih gradova i opština, iz Subotice, Sombora, Temerina, Kikinde, Zrenjanina, Novog Sada, Vršca, Pančeva, Rume i Sremske Mitrovice.

Projekat, kako je rečeno, ima i specifične ciljeve programa obuke, koji pored jačanja samopouzdanja i samovrednovanja žene, te sticanja osnovnih znanja iz oblasti preduzetništva mikro i malih preduzeća, podrazumevaju i osnaživanje žena za ulazak u preduzetništvo, sticanje osnovnih pravnih znanja za pokretanje malog biznisa, analizu poslovnih ideja, istraživanje tržišta, profilisanje ciljnih grupa i poslovne komunikacije u biznisu, kao i definisanje jedinstvene strategije prodaje.

Prema rečima organizatorke i autorke projekta, dr Indire Popadić, rezultat programa obuke jeste da sve učesnice steknu „know-how“ kroz teorijska znanja i samostalno izrađen akcioni plan za sopstveni biznis.

Obuka na startap akademiji traje tri meseca, uz kombinovanu, odnosno hibridnu nastavu, dok će druga faza projekta obuhvatiti i žene iz manjih lokalnih samouprava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.