Osmomartovski filmski ciklus u CK13

VIDEO K9: Omladinski centar CK 13 realizuje Osmomartovski filmski ciklus u kojem je tematizovan položaj žene u društvu. Ova filmska ostvarenja biće prikazana u Art bioskopu CK 13, a projekcije za posetioce su besplatne.

0
301

Do 8. marta u Art bioskopu CK 13 u okviru Osmomartovskog filmskog ciklusa biće prikazano 5 filmova o položaju žene u društvu i propitivanjem ustaljenih praksi u patrijarhalnom sistemu.

“U pitanju su filmovi koji se bave životom žena u raznim delovima sveta i u raznim vremenskim razdobljima, pa su tako u izboru filmovi od ’50-ih godina do savremenih”, naveo je Đorđe Majstorović, portparol CK13.

Selektor ovog svojevrsnog festivala je Gojko Dimić, koji je odabrao filmove iz različitih epoha i meridijana. Ciklus večeras otvara “Ulica sramote” Kendžija Mizogučija iz 1956. godine, nakon kojeg je na repertoaru “Žena pod uticajem” Džona Kasavetesa iz 1974.

“Sutra, u sredu, gledamo samo jedan film, koji počinje u 20,30 časova, u pitanju je film Larsa Fon Trira “Kroz talase”, dok u četvrtak, poslednjeg dana, 8. marta, zatvaramo ciklus sa francuskim filmom debela devojka, i sa italijanskim ostvarenjem “Ja sam ljubav” sa Tildom Svinton u glavnoj ulozi”, rekao je Majstorović.

Svi filmovi su, naglasio je Majstorović, prevedeni na srpski, a ulaz na projekcije je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.