Osmeh za srećnije detinjstvo

VIDEO K9: Prikupljanje plastičnih čepova postala je navika brojnih naših sugrađana svesnih da na taj način lično doprinose poboljšanju uslova života dece sa smetnjama u razvoju.

0
23

Tone plastičnih čepova nekoliko godina unazad u Srbiji ne završavaju kao gomila više otpada na deponijama, već služe u humanitarne svrhe, za nabavku kolica i drugih pomagala bez kojih ne mogu deca sa smetnjama u razvoju, a sve to zahvaljujući Udruženju “Čepom do osmeha” koje je ovu akciju pokrenulo u želji da podigne ekološku svest građana u našoj zemlji.

Prikupljanje plastičnih čepova, kaže predsednica udruženja Vanja Petković, pokazalo se kao najbolje u logističkom smislu, pogodno za odvajanje, skladištenje i transport.

Sredstva od prodaje reciklažnog materijala proistekla iz ove ideje Udruženje je odmah usmerilo za pomoć najranjivijoj grupi dece.

Iz ovog spoja lepog i korisnog tokom proteklih 13 godina prikupljeno je oko 500 tona plastičnih čepova koje su poslužile za nabavku 54 pomagala i izgradnju na Štrandu prvog kombinovanog igrališta za decu sa i bez smetnji u razvoju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.