Osmeh za malog Konstantina

VIDEO K9: Devetogodišnjem Konstantinu Jankoviću, koji boluje od cerebralne paralize, danas je uručen terapeutski tricikl nabavljen sredstvima iz akcije Čepom do osmeha. Novcem prikupljenim u ovoj humanitarnoj akciji do sada su obezbeđena pomagala za osamnaestoro obolele dece.

0
295

Devetogodišnji Konstantin Janković, koji je imao tu nesreću da se rodi sa cerebralnom paralizom, učenik je OŠ Đorđe Natošević. Svakodnevno ide na terapije kako bi se što više osamostalio i, prema rečima njegove majke, veliki je borac kojem će ovaj tricikl veoma pomoći.

“Konstantinu ovaj bicikl puno znači, jer njemu motorički puno pomaže kretanje nogu. Konsantin ne hoda, može da napravi par koraka sam, uz pomoć terapeuta, ali ovim načinom on jača noge, što nama jako puno znači. A kupiti sad neki trenažer, možda mu ne bi bilo tako interesantno kao ovo što može da vozi, ustvari, da bude kao ostala deca”, rekla je Konstantinova majka Sanja Bogdanov.

Dobro je što postoje udruženja poput Čepom do osmeha, istakla je ona, koja prepoznaju probleme dece sa posebnim potrebama, jer je, zbog dodatnih obaveza, retkost da su u njihovim porodicama oba roditelja zaposlena i za mnoge su ovakva pomagala nedostižna.

“Ja lično, kao predsednica udruženja, zahvaljujem celoj Srbiji koja je učestvovala. Čep svakog pojedinca je deo ovog poklona koji smo danas uručili Konstantinu i nadamo se da će ga koristiti, eto, u zdravlju i sreći i da će mu biti bolje od njega, her ciljevi pomagala su da olakšaju deci svakodnevicu, da im bude lepše, da im dani budu raznovrsniji i ispunjeni aktivnostima i da im na taj način bude lepše i lakše”, kaže Vanja Petković iz Udruženja Čepom do osmeha.

Udruženje je iskoristilo priliku i da uruči zahvalnice pojedincima i ustanovama zaslužnim u ovoj akciji. Terapeutski tricikl je ovom devetogodišnjaku uručen u prostorijama limanskog Doma zdravlja, ustanovi koja je do sada ovoj akciji doprinela sa oko 3 tone plastičnih čepova.

 

“U prostorijama i objektima Doma zdravlja skupljeno je u prethodnom periodu preko 3 miliona, to je nešto oko 3 tone i na taj način su obezbeđena sredstva za ovo specijalno, po meri i narudžbi rađeno, vozilo, takvo još jedno će biti dodeljeno u vrlo kratkom periodu. Ja sam zaista srećan što su radnici, zaposleni u Domu zdravlja, kao i svi pacijenti koji posećuju naše objekte donosili i revnosno skupljali te čepove, kako bismo imali danas ovaj događaj”, istakao je dr Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja NS. 

Udruženje Čepom do sredine januara uručiće i preostala pomagala nabavljena za decu prema konkursu za ovu godinu, dok će naredni biti početkom proleća.

Takođe, po završetku igrališta za decu sa posebnim potrebama, koje ovo udruženje priprema na Štrandu, biće odrganizovano veliko druženje za sve mališane koji su do sada dobili pomagala u ovoj akciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.