Osmaci pred malom maturom

VIDEO K9: Učenicima osmih razreda, koji sledeće nedelje polažu završne ispite, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poručila je da ne brinu, jer će u srednjim školama biti mesta za sve njih.

0
11

Povodom predstojećeg završnog ispita za učenike osmih razreda i upisa u srednje škole, ministarka prosvete izjavila je danas da je za školsku 2024/2025. planirano 72.522 mesta, a da pravo da polaže završni ispit ima 66.970 učenika, tako da nema razloga za brigu jer će mesta biti za sve u srednjim školama.

Završni ispit, podsetila je ministarka, koji će biti realizovan 17, 18. i 19. juna, polažu svi učenici na kraju osmog razreda, kao i odrasli koji stiču osnovno obrazovanje u skladu sa zakonom kojim se utvrđuje obrazovanje odraslih osoba, a koji će ovaj ispit polagati 17. juna. Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i na portalu Moja srednja škola biće objavljeni u petak, 21. juna.

Učenici i njihovi roditelji imaju pravo na prigovor, koji će, kako je rekla, moći da podnesu neposredno u školi ili elektronskim putem. Konačni rezultati biće objavljeni 24. juna.

Ministarstvo prosvete poslednjih pet godina sprovodi evaluaciju kompletnog toka završnog ispita anketiranjem svih učesnika u ovom procesu, uključujući i roditelje, gde je primećeno da je informacija uvek nešto što nekome nedostaje.

Za učenike koji iz opravdanih razloga ne budu u mogućnosti da polažu završni ispit u junu, od 14. do 16. avgusta omogućen je drugi upisni krug.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.