Osma kolonija Um-Inga

VIDEO K9: U prostorijama kompanije Um-Ing otvorena je osma po redu likovna kolonija, koja je, kao i uvek do sad okupila vrsne slikare. Njihova dela će po završetku kolonije biti smeštena u legatu kompanije gde će čekati završetak ove manifestacije i humanitarnu aukciju.

0
27

Sada već tradicionalno, u oktobru se slikari okupljaju u prostorijama kompanije Um- Ing gde u okviru likovne kolonije stvaraju svoja umetnička dela.

Na ideju da spoje slikarstvo i privredu došli su pre osam godina slikar Slavko Koncul i Borislav Umićević, vlasnik kompanije Um-Ing.

Nakon uspešno realizovanih sedam likovnih kolonija i uspešno realizovane aukcije slika sa prvih pet, došao je red i na osmu po redu likovnu koloniju, koja je, kao i prethodne, okupila vrsne slikare.

Viorel Flora, koji je prisutan na svakoj likovnoj koloniji u Um-Ingu predstavio je gostima slikare koji učestvuju na ovogodišnjoj koloniji rekavši da je njihova najznačajnija odlika da su dobri ljudi.

Maja Volk intenzivno slika tek dve godine, po drugi put učestvuje na likovnoj koloniji, a ova joj se posebno dopada jer je svojevrstan spoj privrede i umetnosti, koja, kako je rekla oplemenjuje svaki prostor.

Na koloniji se ove godine okupilo deset učesnika pa su pored Viorela Flore i Maje Volk prisutni Aleksandar Kačar, Rudolf Brkić, Marjan Baroš, Javor Rašajski, Dragan Hajrović, Branko Đukić, Maja Jurić i Tamara Jovanov, kao i dve gošće: Teodora Petrović i Marija Palkovič.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.