Oslobodioci nisu dobrodošli

VIDEO K9: Nepozivanje Srbije i Rusije da prisustvuju obeležavanju 80 godina početka Drugog svetskog rata u Poljskoj je poigravanje sa istorijskim činjenicama, ocenio je novinar Vanja Bulić.

0
166

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, reagujući na to što na obeležavanje 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Poljskoj nisu pozvane Rusija i Srbija je rekao ‚‚da revizija istorije nije samo svetogrđe, ona je i opasna.

‚‚ Ruski ambasador je dodao da je ignorisanje tih tendencija je neprihvatljivo jer tragedija Drugog svetskog rata ne sme da se ponovi. Kako komentariše izostanak poziva Srbiji i Rusiji da prisustvuju obeležavanje početka Drugog svetskog rata u Poljskoj, glasilo je pitanje koje smo uputili novinaru Vanji Buliću.

Poljske vlasti su, objašnjavajući zašto na skupu nije bilo predsednika Rusije Putina, saopštile da su godišnjicu obeležile uz sadašnje saveznike iz Evropske unije i NATO saveza, a pozvani su bili i šefovi država Istočnog partnerstva – Moldavija, Ukrajina, Gruzija, Belorusija, Azerbejdžan i Jermenija.

Od predstavnika delegacija sa Zapadnog Balkana ceremoniji u Varšavi su prisustvovali Milo Đukanović, predsednik Albanije Iljir Meta i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.