Osiguranje – zaštita egzistencije

VIDEO K9: U Srbiji je osigurano svega 12 odsto poljoprivrednih gazdinstava, a Dunav osiguranje kao vodeća kompanija u osiguranju poljoprivrede u Srbiji, pokriva čak sedam odsto osiguranih poljoprivrednih gazdinstava, rečeno je juče na radionici te osiguravajuće kuće na Sajmu organske hrane u Sopotu.

18

Iako broj polisa raste, utisak je da poljoprivednici još uvek nisu dovoljno informisani o prednostima i značaju osiguranja poljoprivredne proizvodnje.

Osiguranje nije trošak, već ulaganje i vid zaštite prozvodnje, rečeno je na jučerašnjoj radionici Dunav osiguranja održanoj na Sajmu organske hrane u Spotu.

Zorica Deretić iz kompanije “Dunav osiguranje” je navela da štete na usevima stalno rastu, pre svega, zbog klimatskih promena i vremenskih nepogoda. Dunav osiguranje je tako samo u ovoj godina na području regiona koji pokriva Beograd i okolinu isplatilo više od 49 miliona dinara.

Iz Uprave za agrarna plaćanja u Ministarstvu poljoprivrede navode da je država u cilju stimulisanja osiguranja poljoprivrede uvela regresiranje premije, tzv. povrat osiguranicima koji iznosi od 40- 70% od naplaćene premije.

Uslov za to je da je poljoprivredno gazdinstvo registrovano, da je aktivno i da ima zaključenu polisu osiguranja.

Direktorka uprave za agrarna plaćanja Biljana Petrović, istakla je ovom prilikom da su radionice kao što je ova koju je organizovalo Dunav osiguranje najbolja prilika da se poljoprivrednicima u direktnom kontaktu i živom rečju objasni prednost osiguranja poljoprivredne proizvodnje.

Osiguravajuće kuće jesu dragocen partner za poljoprivrednu proizvodnju i proizvođače, ali to kod nas nije dovoljno zaživelo, istakao je ovom prilikom predsednik opštine Sopot.

Dunav osiguranje, ističu u ovoj kompaniji, prati nove trendove i potrebe kod specifičnih, nekonvencionalnih načina poljoprivredne proizvodnje kao što je organska proizvodnja. U skladu sa tim, u pojedinim slučajevima izlazi u susret osiguranicima, prilagođavajući se njihovim zahtevima i pronalazeći najbolju osiguravajuću zaštitu za njihovu proizvodnju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.