Osiguranje mobilnog telefona

VIDEO K9: Svoj mobilni telefon u slučajevima oštećenja ili krađe, građani Srbije od sada mogu da osiguraju kod Dunav osiguranja.

151

Prema najnovijim istraživanjima u Srbiji svaki drugi korisnik mobilnog telefona imao je polomljen ekran ili veće fizičko oštećenje telefona, dok je svakom petom vlasniku mobilni ukraden.

Popravka kod neovlašćenog servisera obično je jeftinija nego u ovlašćenom servisu, ali se time gubi garancija proizvođača.

Ovaj i drugi brojni razlozi motivisali su “Dunav osiguranje” da građanima obezbedi polisu i za ovakve slučajeve.

“Kompanija Dunav osiguranje je za svoje klijente pripremila nov paket proizvoda za osiguranje mobilnog telefona. Svim vlasnicima novih mobilnih telefona kupljenih u MTS poslovnicama omogućeno je da osiguraju svoj mobilni telefon i tom novom polisom koje je jedinstvena na našem tržištu”, rekao je Aleksa Aksentijević iz Dunav osiguranja.

Iz ove kompanije poručuju da polisa osiguranja mobilnog telefona pokriva brojne situacije koje mogu naneti štetu uređaju.

“Kao što su recimo mehanička oštećenja, zatim uništenje ili šteta na uređaju koji nije pokriven garancijom, kao i lom ekrana. Zatim, pokrivene su štete usled nestanka ili gubitka mobilnog telefona usled nastanka provale, krađe i razbojništva. Takođe, ovim vidom osiguranja pokrivene su i štete na mobilnom telefonu koje nastanu usled direktnog uticaja vode ili uticaja isparenja od vode i drugih vidova tečnosti. Takođe, ovaj vid osiguranja pokriva i štete koje su nastale usled neovlašćenog korišćenja telefona usled gubitka putem provale, krađe ili razbojništva”, kazao je Aksentijević.

U slučaju nastanka fizičkog oštećenja ovo osiguranje pokriva popravku štete u ovlašćenom servisu, dok u slučaju gubitka telefona usled provale, krađe i razbojništva dobija se nov uređaj iste vrednosti. Procedura osiguranja mobilnog telefona je jednostavna, kaže Aksentijević.

“Kada izaberete željeni mobilni telefon u MTS poslovnici i odaberete postpaid tarifu kod telefonskog operatera možete zaključiti i polisu osiguranja koja će zaštiti vaš uređaj tokom ugovorenog perioda otplate uređaja. Visina premije osiguranja direktno zavisi od cene novog mobilnog telefona. Kao na primer, za telefon vrednosti oko 19 000 dinara mesečna premija osiguranja iznosi oko 199 dinara. Dok, recimo, za telefon vrednosti oko 39 000 dinara mesečna premija osiguranja iznosi oko 377 dinara”, naveo je Aksentijević.

Moguće je, kako je rekao, osigurati i mobilne telefone veće vrednosti od navedenih.

“Kompanija Dunav osiguranje je maksimalno pojednostavila proceduru prijave štete. Ono što je bitno je da se šteta prijavi u roku od tri dana od datuma nastanka. To se može učiniti u bilo kojoj MTS poslovnici, zatim besplatnim pozivom na Call centar osiguravača na broj 0800 130 147, kao i putem imejla”, istakao je on.

I-mejl adresa je [email protected], a za sve dodatne informacije građani se mogu obavestiti na prodajnim mestima MTS-a, kao i putem sajtova MTS-a (www.mts.rs) i Kompanije „Dunav osiguranje“ (www.dunav.com).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.