Osiguranje je investicija

VIDEO K9: Tehničke rezevre srpske industrije osiguranja rastu i garant su stabilnosti i snage kako indsutrije, tako i klijenata da će biti zaštićeni, rečeno je u petak na otvaranju skupa “Srpski dani osiguranja” u Aranđelovcu.

96

Tehničke rezevre srpske industrije osiguranja porasle su na više od 1, 7 milijardi evra i predstavljaju garanciju klijenatima da će biti zaštićeni, čulo se na otvaranju skupa “Srpski dani osiguranja” u Aranđelovcu.

Prema rečima predsednika UO Udruženja osiguravača Srbije i predsednika Izvršnog odbora kompanije “Dunav osiguranje” mr Mirka Petrovića, tehničke rezerve od 2005. godine do danas porasle su šest puta, a premije nešto više od dva puta, izraženo u evrima.

Najveće učešće u premiji osiguranja i dalje je ono od auto-odgovornosti, slede živiotna osiguranja, potom imovinska i osiguranje motornih vozila.

Naše tržište, prema rečima viceguvernera Narodne banke Srbije Željka Jovića, raspolaže osnovom za uspešno servisiranje obaveza prema osiguranicim.

Treći po redu Srpski dani okupili su više od 300 predstavnika osiguravajućih kuća, zvaničnika nadležnih državnih institucija, te domaćih i stranih stručnjaka sa ciljem da kroz razmenu iskustava podignu ovu oblast i svest o osiguranju na viši nivo, jer, prema rečima generalnog sekretara UOS-a, polisa osiguranja nije trošak, već investicija.

Ministar rada Zoran Đorđević ovom prilikom naveo je da se radi na zakonu o osiguranju u slučaju povreda na radu.

Tokom prvog dana Srpskih dana osiguranja bilo je reči o prvoj polisi izdatoj pre 180 godina i počecima osiguranja u našoj zemlji, idejama za razvoj tržišta osiguranja, Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, u nastavku skupa i o osiguranju u poljoprivredi, a organizovan je i okrugli sto na temu “Katastrofalne štete i kako upravljati njima“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.