Osiguranje i bezbednost u saobraćaju

VIDEO K9: U Šidu je održana radionica na kojoj je bilo reči o bezbednosti u saobraćaju i važnosti osiguranja. Prilog koji sledi sadrži plasiranje proizvoda.

0
87

Koliko je važno biti osiguran ljudi, na žalost shvate tek kada dožive povredu u saobraćajnoj nesreći, izjavila je novinarka Dea Đurđević u radionici o bezbednosti u saobraćaju održanoj u Kulturnom centru u Šidu, organizovanom u saradnji sa Kompanijom „Dunav osiguranje“ i Opštinom Šid.

Važno da o ovim temama govore upravo javne ličnosti koje su, nažalost, lično doživele neku saobraćajnu nezgodu, jer upravo one najviše mogu uticati na podizanje svesti građana, pogotovo najmlađih učesnika u saobraćaju, rekao je ovom prilikom predsednik opštine Šid.

„‘Dunav osiguranje’, koje se bavi osiguranjem u saobraćaju, i osiguranjem života, i osiguranjem imovine, jeste kompanija koja misli i o građanima, i o imovini, i o tome da kompletna sigurnost bude na najvišem nivou. Jer, njima sigurno nije u interesu da se bave isplatama odšteta, već da stvore preventivu, da imovina i život budu zaštićeni na prvom mestu“, rekao je Zoran Semeonović, predsednik opštine Šid.

Iz „Dunav osiguranja“ poručili su da je za njih, kao društveno odgovornu kompaniju, izuzetno važno da učestvuju i organizuju ovakve vrste radionica, u kojima će se uticati na svest učesnika u saobraćaju. Statistika u pogledu broja odštetnih zahteva svakako opominje.

„Zbirni broj odštetnih zahteva koji su podneti osiguravajućim kućama u Srbiji na ime šteta po polisama osiguranja od auto-odgovornosti, pričinjenih u saobraćaju samo u prošloj godini, bio je oko 80.000, od čega je oko 28.000 podneto Kompaniji ‘Dunav osiguranje’, a nešto više od 27 odsto našem sektoru za region Vojvodine“, rekao je Milorad Radić iz kompanije Dunav osiguranje.

Radić napominje da su, osim putnika u vozilu, pešaci i biciklisti najizloženiji najtežim posledicama, te da sistem osiguranja u Srbiji i zakonska regulativa predviđaju naknade, koje treba da predstavljaju određenu satisfakciju za pretrpljene povrede i strah.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.