Osam kandidata za Novembarsku povelju

VIDEO K9: Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada u predviđenom roku do 1. oktobra pristiglo je osam predloga za kandidate za dodelu Novembarske povelje.

0
11

Među predloženih 8 kandidatura za Novembarsku povelju koje je razmotrila Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja su Crveni Krst Novog Sada, profesorka Pravnog fakulteta u Novom Sadu doc. dr Dragana Ćorić, Kaćke novine, specijalista opšte medicine Snežana Jankov, Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“, Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“, Ustanova za izradu tapiserija „Atelje 61“ i predsednik, osnivač i aktivista Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković.

Novembarska povelja Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Grad ovo priznanje dodeljuje građaninu i grupi građana, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanju zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo,
zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.