Osam godina Udruženja građana NS Blok

VIDEO K9: Sugrađani okupljeni u Udruženje NS Blok obeležavaju osam godina uspešnog rada i, kako kažu, čiste građanske inicijative za koju je jedino važno da naš grad postane bolje i lepše mesto za život.

193

Osam Novosađana pre osam godina osnovalo je Udruženje NS Blok, čiji je cilj zacrtan od samog starta. A to je, kako kažu, građanska inicijativa za dobrobit građana, koja se ogleda u borbi za lokalne teme i projekte.

“Mi smo se trudili svih ovih osam godina da sprovodimo različite aktivnosti. Pre svega, okrenute građanima Novog Sada, jer mi smo udruženje građana koje je okrenuto lokalnim problemima i lokalnim politikama. Naše najprepoznatljivije akcije su vezane za decu, pre svega to je besplatna razmena udzbenika, koju mi na inicijativu našeg člana sprovodimo već osam godina. Svake godine pred kraj avgusta ili početak septembra imamo razmene udzbenika u našim prostorijama koje su potpuno besplatne i jako veliki broj Novosađana dolazi svake godine na ove akcije”, rekao je Saša Igić, predsednik ovog udruženja.

Ovom akcijom, kako kaže, roditeljima pomažu da što jeftinije prođu prilikom nabavke udžbenika, a pored ove akcije organizuju i još ponešto.

“Zatim besplatno spremamo đake osmih razreda za upis u srednje škole, imali smo mnogo ekoloških i socijalnih akcija, nekih predloga i sugestija. Borili smo se u poslednje vreme da se reši problem dugog čekanja lekarske komisije ovde kod nas u Novom Sadu. Mi smatramo da to nije neophodno, da je to neki rešiv problem, mnogo toga se događalo u prethodnih osam godina”, kazao je Igić.

Kako bi se njihove zamisli čule i bile uvažene, potrebno je, kako je istakao, da rade još više i uz podršku sugrađana, kroz svakodnevno društveno angažovanje, a njihove ideje smatra Igić, postale su već prepoznatljive velikom broju Novosađana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.