OSA: Zašto mladi treba da ostanu ovde?

VIDEO K9: Već četiri subote za redom članovi novosadske Omladinske studentske akcije u centru grada organizuju okupljanje kako bi skrenuli pažnju javnosti na problem odlaska mladih iz naše zemlje.

396

Članovi Omladinske studentske organizacije performansima u centru grada subotom ulažu napore u, kako kažu, širenje kritičke svesti kod građana prema problemu odlaska mladih iz Srbije.

“Cilj naše organizacije je širenje kritičke svesti i depasivizacija mladih. Mi se okupljamo svake subote u tri sata kod Katedrale u centru Novog Sada kako bismo ukazali na problem odlaska mladih iz zemlje”, rekla je studentkinja Aleksandra Maletić.

Na pitanje koji bi bili razlozi za ostanak mladih u zemlji tokom ovih akcija, kako kaže, do sada im niko nije dao odgovor. Sa druge strane, razlozi za odlaodlazak su svima poznati.

“Mislim da je nezaposlenost jedna od važnijih tema. Zato što znam mnoge ljude koji su zbog toga otišli i svaki dan se susrećem sa takvim pričama. I naravno društvo u kome, da kažem, vlada nemoral”, navela je Maletić.

Iako se bave problemima mladih, u Omladinsko studentskoj organizaciji kažu da su saveti starijih u njihovom rešavanju dobrodošli. Institucije bi, kazala je Maletić, trebalo da se oglase i daju komentar u vezi aktualnih društvenih dešavanja.

“Pozivamo ih samo da reaguju na taj problem. Dalji plan nam je da se okupljamo kao i do sada svake subote i da ukazujemo građanima na problem koji se tiče svih nas i da nam se oni pridruže u tome i podrže ovu našu akciju”, izjavila je Maletić.

U ovoj organizaciji nadaju se proširenju članstva, a skupove će, kako kažu, organizovati sve dok ne dobiju odgovor na pitanje zašto treba ostati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.