OSA okončala protest

VIDEO K9: Sinoć je u Novom Sadu održan treći protest novosadskih studenata nezadovoljnih, kako kažu zbog toga što institucije nisu reagovale na njihove zahteve koje su im uputili u subotu.

0
37

Danas je istekao rok koji je Omladinska studentska akcije (OSA) Univerziteta u Novom Sadu dala nadležnim institucijama za odgovor na njihove zahteve upućene sa protesta održanog u subotu.

Novosadski studenti traže i da se svim studentima omogući besplatan test na Covid 19, kao i besplatno lečenje, ali i da se u narednoj školskoj godini ukine samofinansiranje.

Nakon isteka roka, danas u podne, studenti su se ponovo okupili kako bi postigli dogovor o daljim akcijama. Studenti okupljeni oko OSA smatraju da je veliki broj njihovih prava ugrožen, da nadležni nemaju puno sluha za njihove probleme, ali i da su studenti razjedinjeni što ih onemogućava da istraju u akcijama.

Nakon što je većina odlučila da su zadovoljni odlukama o ostanku u domovima i posebnom ispitnom roku zbog korona virusa, postignut je dogovor da za sada daljih protesta neće biti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.