OŠ Nikola Tesla biće veća od juna

VIDEO K9: Osnovna škola Nikola Tesla biće proširena za skoro 1.700 kvadratnih metara, a dobiće i nove sportske terene u dvorištu. Svi radovi na novim objektima bi trebalo da budu završeni do juna ove godine.

0
1321

Radovi na izgradnji dodatnog školskog prostora u OŠ Nikola Tesla počeli su 5. juna prošle godine i trebalo je do 2. marta ove godine budu završeni.

Rokovi su probijeni jer je bilo problema prilikom gradnje temelja za novi deo objekta kao i krovne konstrukcije, rekao je direktor ove ustanoveIgor Milićević i dodao da će izgradnja biti završena do kraja školske godine.

“Škola će dobiti 1.683 kvadrata neto površine. Projektovano je da to bude za postojeći kapacitet učenika i možda još 200 đaka više, ukupno 1.400 đaka i to bi bio neki optimum za izvođenje nastave u školi Nikola Tesla”, rekao je Milićević.

Dvorište škole gde su bili sportski sadržaji trenutno nisu u funkciji, ali bi uskoro trebalo da dobiju i nove terene koji će đaci koristiti na časovima fizičkog vaspitanja.

“Grad je obezbedio u prethodnoj godini novac za izgradnju sportskih terena koja su u sklopu projekta dogradnje objekta škole, koje finansira delom Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preko Evropske investicione banke. Škola je uradila javnu nabavku, izabrala izvođača radova i čeka se malo lepše vreme jer nisu povoljni vremenski uslovi za uvođenje izvođača u posao. Sredinom februara bi trebalo da otpočnu gradnju. Rok je 90 dana i nadamo se da će sve u roku biti završeno”, pojasnio je Milićević.

Učenici ove škole će, prema njegovim rečima, od naredne školske godine moći da se bave i tenisom i košarkom, odbojkom na betonu i na pesku, fudbalom, rukometom, atletikom, jer će za sve to imati terene u svom školskom dvorištu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.