OŠ Kosta Trifković u Erazmus+ projektima

VIDEO K9: Učenici i nastavno osoblje Osnovne škole "Kosta Trifković" svoja iskustva i znanja proširuju putem internacionalne saradnje, u saradnji sa Minstarstvom prosvete i putem nekoliko ERAZMUS+ projekata u koje su uključeni.

415

Škola “Kosta Trifković” svoje učenike i nastavnike aktivno edukuje kroz 12 projekata od kojih je veliki broj njih vezan za Erazmus +.

“Od projekata koji su važni to je Internacionalizacija škole ktoz multikulturalnost. Taj projekat je u završnoj fazi, faktički završen. Cilj projekta je bio implementacija rada škole u međunarodne tokove, ali isto tako i obuka nastavnika za implementaciju marginalnih grupa u sam rad škole. Drugi važan projekat je KA2, to je Živa biblioteka gde se naime svi nastavnici, učenici i roditelji pokušavaju edukovati u cilju da takozvano čitaju knjige, odnosno slušaju žive razgovore”, rekao je Milan Spasojević, direktor OŠ Kosta Trifković.

Projekat Internacionalizacija škole kroz multikulturalnost realizovan je u saradnji sa školama iz Slovenije, Grčke, Kipra i Nemačke, dok je sa Poljskom, Rumunijom, Slovenijom i Irskom, Osnovna škola Kosta Trifković u projektu “Živa biblioteka”.

“Takođe pokušavamo i na drugi način da naš rad internacionalizujemo, između ostalog, i moje prisustvo kao gosta škole Dušan Radović u Moskvi, gde je bila međunarodna konferencija vezana za radnike iz Srbije, nastavno osoblje iz Srbije, Rusije i odnosa Moskve i Ovsetije, aspekti obrazovanja i vaspitanja. Znači jedna lepa međunarodna konferencija, mogu da kažem da sam pun utisaka tu, iz prostog razloga što sam video i ono nešto što do sada nismo imali ili tek pokušavamo da imamo na našim prostorima, a to je uvođenje savremenih informatičkih sredstava u nastavu”, naveo je Spasojević.

Prema njegovim rečima, aktivno se sprovodi i projekat “Izvrnuta učionica” u kojem učenici sadržaei uče putem video zapisa najpre kod kuće, pa tek onda u učionici. U pomenutim projektima, kako kaže, učestvovalo je više od stotinu učenika škole Kosta Trifković, dok je u pripremu i realizaciju projekata bila uključena skoro trećina nastavnog kadra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.