OŠ Kosta Trifković u Erazmus+ projektima

VIDEO K9: Učenici i nastavno osoblje Osnovne škole "Kosta Trifković" svoja iskustva i znanja proširuju putem internacionalne saradnje, u saradnji sa Minstarstvom prosvete i putem nekoliko ERAZMUS+ projekata u koje su uključeni.

330

Škola “Kosta Trifković” svoje učenike i nastavnike aktivno edukuje kroz 12 projekata od kojih je veliki broj njih vezan za Erazmus +.

“Od projekata koji su važni to je Internacionalizacija škole ktoz multikulturalnost. Taj projekat je u završnoj fazi, faktički završen. Cilj projekta je bio implementacija rada škole u međunarodne tokove, ali isto tako i obuka nastavnika za implementaciju marginalnih grupa u sam rad škole. Drugi važan projekat je KA2, to je Živa biblioteka gde se naime svi nastavnici, učenici i roditelji pokušavaju edukovati u cilju da takozvano čitaju knjige, odnosno slušaju žive razgovore”, rekao je Milan Spasojević, direktor OŠ Kosta Trifković.

Projekat Internacionalizacija škole kroz multikulturalnost realizovan je u saradnji sa školama iz Slovenije, Grčke, Kipra i Nemačke, dok je sa Poljskom, Rumunijom, Slovenijom i Irskom, Osnovna škola Kosta Trifković u projektu “Živa biblioteka”.

“Takođe pokušavamo i na drugi način da naš rad internacionalizujemo, između ostalog, i moje prisustvo kao gosta škole Dušan Radović u Moskvi, gde je bila međunarodna konferencija vezana za radnike iz Srbije, nastavno osoblje iz Srbije, Rusije i odnosa Moskve i Ovsetije, aspekti obrazovanja i vaspitanja. Znači jedna lepa međunarodna konferencija, mogu da kažem da sam pun utisaka tu, iz prostog razloga što sam video i ono nešto što do sada nismo imali ili tek pokušavamo da imamo na našim prostorima, a to je uvođenje savremenih informatičkih sredstava u nastavu”, naveo je Spasojević.

Prema njegovim rečima, aktivno se sprovodi i projekat “Izvrnuta učionica” u kojem učenici sadržaei uče putem video zapisa najpre kod kuće, pa tek onda u učionici. U pomenutim projektima, kako kaže, učestvovalo je više od stotinu učenika škole Kosta Trifković, dok je u pripremu i realizaciju projekata bila uključena skoro trećina nastavnog kadra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.