Ordžana Skupština Foruma žena SPS

VIDEO K9: Skupština Foruma žena Socijalističke partije Srbije održana je juče u Novom Sadu, na kojoj su izabrani organi Foruma žena. Za predsednicu Foruma izabrana je Slavica Đukić Dejanović.

0
719

Preko dve stotine žena i delegata iz čitave Srbije, kao i predstavnici najvišeg rukovodstva Socijalističke partije Srbije prisustvovalo je juče Skupštini Foruma žena, na čije čelo je postavljena Slavica Đukić Dejanović.

Forum žena SPS-a predstavlja poseban oblik organizovanja i delovanja unutar SPS-a koji radi na afirmaciji društvenog položaja žena, zaštiti položaja žena, porodice i rodne ravnoprevnosti.

“Mislim da je najveći uspeh što nema ni jednog zaseoka u kome nemamo bar jednu članicu Foruma žena sredine u kojoj je. Dakle, naša mreža funkcioniše po svim gradovima, po svim opštinskim odborima i doprinos koji daju naše članice i kulturi i socijalnim pitanjima i borbi za ljudska prava i ukazivanjem na to da neka zakonska rešenja mogu biti bolja se tiču boljeg kvaliteta života i to je ono što je najvrednije”, istakla je Đukić Dejanović.

U izveštaju o radu Foruma žena SPS-a navodi se da su se pripadnice Foruma nagažovale na polju humanitarnog rada, u oblasti edukacije, zdravstva, izbopra, izložbi rukotvorina i starih zanata, dobrovoljnog davanja krvi, skupljanju humanitarne pomoći.

Takođe, organozvana je i studijska poseta Švedskoj povodom uvođenja rodne ravnopravnosti, ali i veliki broj tribina na temu zdravlja žena. Skupštini Foruma prisustvovao je i predsednik stranke, navodeći da je vreme da se prestane pričati o pravima žena na deklarativnj osnovi.

“Podsetiću da je uopšte pokret žena u svojoj istoriji bio vezan za socijalističke i humansitičke partije, čaj i taj osmi mart socijalistički praznik,. koji je prihvaćen u celom svetu, ali danas u jedno moderno doba za našu partiju je veoma važno da žene budu organizovane, da predstavljaju političku snagu jer ih procentualno ima više, čak i u članstvu u našoj stranci. Borba za slobode, prava za ravnopravnost žena nikada ne može da bude završena i mora da se nastavi jer ima puno oblasti u kojima je bitno da ti principi i dalje postoje”, rekao je Ivica Dačić, predsednik SPS.

On je istakao da žene na ostvarivanju svojih prava ne treba da rade same, već uz pomoć i podršku muškaraca, a da je Forum žena zapravo mesto gde mogu da artikulišu svoje političke stavove, želje i potrebe koje treba da se ugrade u politiku cele partije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.