Optužnica protiv Miroljuba Petrovića – ljudi iz Novog Sada i Skoplja koje je “lečio” umrli

Optužni predlog protiv Miroljuba Petrovića podiglo je Osnovno tužilaštvo u Leskovcu.

0
6

Kako javljaju Južne vesti, Petrović se tereti da je bez dozvole za lek spravljao biljne lekove, ekstrate, čajeve i sokove i tako lečio više osoba, među kojima su sada i dvojica pokojnika.

U leskovački sud 29. jula je stigao optužni predlog, a u saopštenju leskovačkog Tužilaštva stoji je da on podnet protiv P. M. iz Petrovca.

Kako Južne vesti saznaju u Osnovnom sudu u tom gradu, reč je o Miroljubu Petroviću.

On se tereti za krivična dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

Okrivljeni se tereti da je bez dozvole za lek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju leka spravljao biljne lekove-tinkture, ekstrate, čajeve i sokove i iste prodavao različitim licima i bez odgovarajuće stručne spreme lečio više lica, između ostalih sada pok. P. S. iz Skoplja i pok. B. M. iz Novog Sada, saopštavaju iz Tužilaštva.

Podsetimo, postupak je 2019. godine pokrenut zbog sumnje da se Petrović bavio nadrilekarstvom u svom Centru za zdravstveni oporavak koji se nalazi u selu Petrovac u blizini Leskovca, a Više tužilaštvo ga je teretilo za delo teško delo protiv zdravlja ljudi.

U međuvremenu, slučaj je iz Višeg prebačen u Osnovno tužilaštvo.

Inače, Petrović je široj javnosti poznat po rečenici “Ideš pod mač bato”, dok je u medijima poznat po stavovima da je škola “debilana” i da ne treba pohađati redovnu nastavu, kao i da decu ne treba vakcinisati.

(Južne vesti, 021.rs)

FOTO/Screenshot/YouTube

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.