Optički mikroskop za KCV

VIDEO K9: Centar za patologiju i histologiju Kliničkog centra Vojvodine od juče je opremljeniji za najsavremeniji digitalni optički mikroskop. Ovaj vredan aparat, jedinstven u regionu, služiće za dijagnostiku, kao i obuku lekara.

0
905

Za donaciju digitalnog mikroskopa japanskog proizvođača KCV, sredstva su obezbeđena preko Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

“Dobili smo jedan moćan aparat, kojeg nema u okruženju i ponosni smo, jer sada možemo da radimo visokokvalitetne analize i preglede kod svih patohistoloških uzoraka, kojih nije mali broj. Na godišnjem nivou takvih analiza je oko 40.000, što znači da sa ovim optičkim mikroskopom možemo raditi bolje i daleko kvalitetnije, a imamo i priliku da pokažemo celom regionu da smo u nekim stvarima lideri“, rekao je v.d. Kliničkog centra dr Petar Slankamenac, koji se zahvalio Pokrajinskoj vladi na pomoći.

Od ovog aparata čija je vrednost oko 78 hiljada evra, koji služi za najpouzdaniju dijagnostiku najtežih obolenja, korist će imati i pacijenti i mladi lekari.

“Ova donacija je veoma važna i kada je reč o razvoju naučnoistraživačke delatnosti i visokog obrazovanja. Ovo je kontinuitet u pogledu finansiranja u zdravstvu od strane Pokrajinske vlade, budući da smo u prethodnom periodu izdvojili velika sredstva za revitalizaciju zdravstvenih ustanova na teritoriji AP Vojvodine“, rekao je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

U zgradi patologije u kojoj je smešten ovaj aparat, zajedničkim projektom Pokrajinske vlade, Medicinskog fakulteta i Kliničkog centra Vojvodine u prethodnih šest meseci urađena je kompletna rekonstrukcija i adaptacija Centra za patologiju, u koju je uloženo 20 miliona dinara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.