Oproštajna poseta ambasadorke Kine

VIDEO K9: Ambasadorka Kine, Čen Bo, danas je bila u oproštajnoj poseti Novom Sadu.

0
14

U Gradskoj kući upriličen je prijem za ambasadorku Kine, Čen Bo, koja je danas bila u oproštajnoj poseti Gradu Novom Sadu.

U razgovoru sa gradnočelnikom Milanom Đurićem, ambasadorka Bo je izrazila žaljenje zbog situacije u kojoj se Novi Sad nalazi i ponudila je pomoć ambasade i kineskih kompanija koje posluju na području Novog Sada i Republike Srbije u otklanjanju posledica vremenskih nepogoda.

Takođe je pomenuta i saradnja Grada Novog Sada sa kineskim Gradom Čangčunom, koja traje od 1981. godine, kao i da su u toku pregovori sa administracijom kineskog Grada Fudžou, glavnog grada pokrajine Fudžijan na krajnjem istoku Kine, za uspostavljanjem institucionalne saradnje.

Ambasadorka Bo je u posetu Novom Sadu iz Beograda došla železničim prevozom, brzim vozom ,,Soko”. Ona je istakla da brza pruga u čijoj izgradnju su učestovale i kineske kompanije, pored ogromnog ekonomskog ima i ekološki značaj.

Tokom razgovora osvrnula se i na sveru ekonomske saradnje i investicije kineskih kompanija, kao i na to da je Novi Sad značajna turistička destinacija za kineske turiste i da u budućnosti treba još više jačati saradnju u oblastima kulture i ekonomije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.