Oproštaj od Jaroslava Papa

VIDEO K9: Porodica, brojni prijatelji i saradnici oprostili su se danas od fotoreportera Jaroslava Papa na komemoraciji održanoj u Kulturnom centru Novog Sada.

0
17

Vrhunski umetnik, sa srcem deteta i snagom diva – ovim rečima su se od našeg poznatog fotoreportera svetskog kalibra, Jaroslava Papa, zajedno sa porodicom, oprostili novinari, fotoreporteri, prijatelji na komemoraciji u Kulturnom centru Novog Sada.

Mnogi su želeli da govore danas, ali nisu mogli da smognu snage, istakli su organizatori komemoracije.

Prisutnima se obratio generalni sekretar Udruženja novinara Srbije Nino Brajević, koji je naveo da je Pap motivisao svoje kolege i predstavljao najbolje vrednosti ovog udruženja.

Nenad Čaćić, glavni urednik Prvog programa Radio-televizije Vojvodine rekao je da se radi o velikom ljudskoj i profesionalnoj gromadi, a od Papa se tihim glasom i velikim rečima oprostila i glavna i odgovorna urednica Dnevnika Nada Vujović.

Gradonačelnik Novog Sada izjavio je da je Pap uvek radio u tišini i bio veliki profesionalac i da je bio veliki umetnik i hroničar Novog Sada i Vojvodine.

Podsetimo, Jaroslav Pap iznenada je preminuo u ponedeljak, 16. avgusta, u svojoj 65. godini, u Specijalnom rezervatu prirode “Gornje podunavlje”, u kojem je decenijama beležio fotografije.

Rođen je 7. jula 1957. godine u Laliću, gde je pohađao osnovnu školu, a fotografijom je profesionalno počeo da se bavi 1984. godine u redakciji novosadskog “Dnevnika”, gde je prošao put od fotoreportera-pripravnika do urednika fotografije.

Od 2013. godine radio je kao fotoreporter i urednik fotografije u Novinskoj agenciji Tanjug, a od 2018. i u Radio-televiziji Vojvodine.

U izuzetno bogatoj karijeri je, između ostalog, pratio i snimao burne događaje vezane za prevrat u Rumuniji krajem osamdesetih, ratna zbivanja u Istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu početkom devedesetih, te agresiju NATO alijanse na SR Jugoslaviju 1999. godine.

Sahranjen je danas na Gradskom groblju u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.