Oprez zbog krpelja i tokom leta

VIDEO K9: Iako su kasno proleće i jesen glavna sezona krpelja, tokom boravka na zelenim površinama uvek treba biti oprezan kada su u pitanju ovi opasni nametnici za čije je suzbijanje u našem gradu zadužena Ciklonizacija.

0
49

Krpelji su prenosnici bolesti od kojih neke, ukoliko se ne leče, mogu biti i smrtonosne te prijatan boravak u prirodi pretvoriti u pravu noćnu moru.

Primer za to zabeležen je u susednoj hrvatskoj gde su krpeljnim meningoencefalitisom u Primorskoj-goranskoj županiji ove godine zaražene dve osobe, a jedna je preminula.

Da li će ovaj virus doći i do naše zemlje, zavisi od prirode, kazao je Dario Aćimović, PR “Ciklonizacija” Novi Sad.

Na području Novog Sada i Vojvodine, naveo je Aćimović, duži vremenski period krpelji se prate i testiraju kao prenosnici Lajmske bolesti, gde Ciklonizacija radi sistematske akcije na zaštiti zdravlja građana.

Bez obzira da li su zaraženi ili ne, Ciklonizacija radi na njihovom suzbijanju od ranog proleća do kasne jeseni, a građanima je uvek preporuka da nakon svakog boravka u prirodi i na zelenim površinama provere da li se na njima ili njihovom kućnom ljubimcu nije zadržao neki od ovih opasnih parazita.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.