Oprez: Vetar obara crepove!

VIDEO K9: Sa kuće u Ulici Jovana Subotića u samom centru Novog Sada, crep preti da padne sa objekta pravo na prolaznike. Inspekcija je ogradila trakom trotoar ispred kuće, pa sada pešaci na svoju ruku preskaču traku i mimo zabrane tuda prolaze.

509

Kuća se nalazi uz sam trotoar, ograđena je samo trakom, dok je na njoj istaknuto na nekoliko mesta sitno ispisano upozorenje da u svakom momentu može da dođe do nesreće, posebno ako počne da duva jači vetar. Na desetine crepova praktično sa prvim ozbiljnijim nevremenom mogu da završe na pločniku ili nedaj bože, na glavi nekog slučajnog prolaznika, kojih i pored zabrane tu ima.

Kako smo saznali na mestu događaja, žitelji tog dela grada koji tuda svakodnevno prolaze, mahom, su zrelije dobi. Kako kažu teško im je da prelaze na drugu stranu ulice preko obližnje raskrsnice, pošto je sa suprotne strane trotoar još uži i teško da se dva ili više pešaka mogu mimoići, a da neko od njih ne stupi neko na kolovoz.

Ovo je samo još jedna od mnogih kuća u Novom Sadu koje nisu održavane i raspadaju se, a osim za one koji te objekte koriste, realna su opasnost i za sugrađane.

Inače, veći deo krova kuće kod Slovačke evangelističke crkve, nedaleko od ove ulice, nedavno se srušio na trotoar i kolovoz. Srećom, u trenutku kada se više od tone šuta , greda i crepa sručilo na pešačku stazu i put na ulici nije bilo prolaznika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.