Oprez sa porukama Pošte Srbije

VIDEO K9: Pošta Srbije upozorila je danas građane da su se pojavile lažne imejl poruke sa korporativnim obeležjem i imenom ovog javnog preduzeća.

0
11

Pošta Srbije saopštila je da ne stoji iza imejlova koji stižu građanima, a u kojima su zloupotrebljena korporativna obeležja i ime ovog preduzeća, kao ni iza bilo koje druge akcije putem imejl poruka, interneta ili društvenih mreža.

Građanima savetuju da, ukoliko prime imejl ili bilo koju drugu poruku sa simbolima Pošte, budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke. U slučaju bilo kakve nedoumice, Pošta poziva građane da ih kontaktira putem Kontakt centra na telefone 0700 100 300 i 011 3607 788.

Pošta Srbije, kako je rečeno, reaguje na uočene zloupotrebe prijavom Upravi kriminalističke policije protiv nepoznatih lica zbog zloupotrebe korporativnih obeležja i imena JP Pošte Srbije.

Na novu prevarnu kampanju usmerenu na korisnike poštanskih usluga reagovao je i nacionalni CERT upozorenjem da, ukoliko građani odgovore na ove lažne poruke, njihovi lični podaci mogu da budu zloupotrebljeni, uključujući i podizanje novca sa računa, tako da ovakve poruke – mejlove, korisnici ne otvaraju već ih odmah izbrišu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.