Oprez ispod zelenila

VIDEO K9: Ovih dana posebno treba biti oprezan zbog granja i drveća koje lome niske temperature, upozoravaju u Gradskom zelenilu čija je zimska služba na terenu od petka.

401

Gradska zimska služba zaslužila je pozitivnu ocenu u prvoj ozbiljnijoj borbi sa snegom ove sezone, smatraju u Gradskom zelenilu, a njihovi radnici ispunili očekivanja sugrađana i Gradske uprave.

“Izuzetno je bilo teško ovih dana, a i dalje su naši radnici svakodnevno na terenu. Otklanjaju se posledice ovih padavina i niskih temperatura”, rekao je Ivan Nožinić iz JKP Gradsko zelenilo.

Ekipe zimske služba Gradskog zelenila su, kako je rekao na terenu od kako je sneg počeo da pada u petak, kako bi čistili sneg i posipali so na lokacijama za koje je ovo preduzeće zaduženo.

“Autobuska stajališta u gradu i u industrijskoj zoni i u prigradskim naseljima, zatim prilazi mostovima, mislim na pešačke prilaze i na same staze na mostovima, zatim pešačke staze u parkovima i oko njih, Petrovaradinska tvrđava, a pod našom ingerencijom je i 10 gradskih trgova i tako dalje”, precizirao je Nožinić.

Koliko su zaista uspešni prosudiće sugrađani. Inače, zimska služba ovog preduzeća broji 140 radnika i 30 vozila mehanizacije. Najveći problem im je, kako je istakao, veliki broj slomljenih grana i oborenih stabala.

“Imali smo do današnjeg dana preko 200 intervencija. Na svu sreću, povređenih nije bilo, ali postoji materijalna šteta”, naveo je Nožinić.

Zbog niskih temperatura sneg i ledenice su se zadržale na drveću, kao u ostalom i na krovovima objekata, pa se građanima preporučuje da, ako je to moguće, ne idu putanjama koje vode ispod njih, kako bi izbegli eventualne povrede.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.